Tel: 06 4317 5117

© 2019 Goed eten Goed leven

 

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon

Lezingen & Workshops

Training social media
Jouw bedrijf online beter zichtbaar
 
Op donderdag 14 november 2019 organiseerden Gieneke Tillema van Goed eten Goed leven in samenwerking met Alien Oelen bij A plus opleidingen in Groningen de training social media voor coaches, leefstijlprofessionals, (startende) ondernemers en geïnteresseerden.
Vooraf konden de vragen gemaild worden, omdat de training op maat werd aangeboden. De deelnemers waren enorm enthousiast en gaan aan de slag met de online zichtbaarheid van hun bedrijf. Een ontzettend leerzame, leuke en gezellige avond!
Smaakparcours SKSG i.s.m. Stichting Kind en Voeding 
Op dinsdag 22 oktober 2019 (in de herfstvakantie) verzorgde ik samen met een aantal andere voorlichters namens de Stichting Kind en Voeding een Smaakparcours in de Jumbo Foodmarkt Groningen.
Bijna 100 kinderen van de SKSG kwamen die dag langs. Bij 6 tafels konden de kinderen iets leren over de verschillende soorten tomaten, diverse kruiden, zaadjes en pasta's van bonen en tomaat. ook mochten zij met een gekleurde dobbelsteen gooien, waarna ze een aantal stukjes groente of fruit van de gegooide kleur gingen proeven.
Hoe eet je alle kleuren van de regenboog?
Het was een grote en mooie ontdekkingstocht voor de kinderen. 
Lezing "Back to basic"
Op woensdag 30 oktober 2019 verzorgde ik de lezing "Back to basic, terug naar de natuur" bij Inspiratiecafé OSO in Groningen.
Puur, vers en onbewerkt eten: weten we nog hoe dat moet? Waar begin je? In het oerwoud van informatie weet je soms niet meer wat nou wel of niet gezond is.  
Speciaal voor degene die gezonder wil leren eten, maar niet weet hoe en waar te beginnen.
Stap voor stap, op een makkelijke manier.
Kennis delen en een stukje bewustwording meegeven: dat is wat ik het liefste doe.
Dat is helemaal gelukt deze avond en de aanwezige mensen zijn met een heleboel inspiratie weer naar huis gegaan. Missie geslaagd! 
Lezing "Voeding en duurzaamheid"
Op dinsdag 24 september 2019 gaf ik een lezing over voeding en duurzaamheid bij Lyceumclub Groningen in de Mennozaal van de Doopsgezinde Kerk te Groningen.
De groep dames maakte kennis met het begrip natuurvoeding en de voedselafdruk. 
Natuurvoeding : puur, vers en onbewerkt eten is goed voor onszelf en voor het milieu.
Ik heb veel verteld over het belang van eten uit het seizoen, lokaal, puur en vers. 
Onze voedselafdruk vertelt ons wat onze voedselkeuze betekent voor het milieu. 
In de pauze en tijdens het laatste kwartier was er gelegenheid om vragen te stellen.
Open dag Blakervelderhoeve Langelo
Op zaterdag 7 september 2019 was ik als voedingscoach op de Open dag van de Blakerveldehoeve, adres: Schoolbrink 8 in Langelo aanwezig. 
Deze dag was een groot succes!
De boerderijwinkel verkoopt vlees met een goed verhaal: vlees van eigen erf, vrij van antibiotica en de koeien zijn 100% grasgevoerd. Dit past helemaal bij de visie en missie van Goed eten Goed leven. Deze natuurboerderij heeft ook een educatief centrum en rondom grazende Lakenvelders en Blaarkoppen.
 
Om 10.00 uur was de feestelijke opening door de wethouder. Er waren o.a. leuke activiteiten voor kinderen, heerlijke lekkernijen op het boerenterras en demonstratie van oude ambachten.
Meer informatie vind je op de website: www.blakerveldehoeve.nl
Streekproductenmarkt Marum
Op zaterdag 13 juli 2019 zal de eerste Streekproductenmarkt in het centrum van Marum worden gehouden van 11.00 tot 16.00 uur.
Goed eten Goed leven is hier aanwezig als Leefstijlcoach met specialisatie Natuurvoeding.
Puur, vers, lokaal en uit het seizoen eten is de basis voor een gezond(er) eetpatroon.
Natuurlijk is er van alles te proeven, zijn er leuke aanbiedingen en een winactie.
Workshop "Weet wat je eet"

Je wilt graag je eigen keuzes maken en genoeg energie hebben.

Je bent druk bezig met naar school gaan, huiswerk maken, sporten en natuurlijk je vrienden.

Overal word je verleid om te gaan eten: de schoolkantine, sportvereniging, supermarkt of bij het shoppen. Roze koeken, saucijzenbroodjes, cola, chips, patat, noem maar op...

Leer meer over hoe je gezonde keuzes maakt. We gaan samen lekker aan de slag.

Proeven en ervaren staan centraal in deze workshop. Ontdek dat gezond ook lekker kan zijn!

Deze workshop is gegeven tijdens tienerevenement Square. 

Lezing "Groene kracht: Planten en Kruiden"
Op verzoek van de tuinclub van de Vrouwen van Nu (afdeling Eelde-Paterswolde) gaf ik een lezing voor 120 dames in Herberg van Hilbrantsz in Eelde.
Planten en kruiden worden al ontzettend lang gebruikt in het dagelijks leven. Deze kennis is lang niet bekend bij iedereen en wordt tegenwoordig niet meer doorgegeven van generatie op generatie. Paardenbloemen en brandnetels worden vaak gezien als onkruid, maar wat kan je er nog meer mee doen? Wat groeit en bloeit er bij u in de buurt?
In deze lezing worden o.a. huis-tuin-keukentips gedeeld en ook leuke lekkere ideeën om met planten en kruiden te koken. Ook wordt er uitleg gegeven over welke heilzame planten je kunt inzetten.
Lezingen voor bedrijven, particulieren en besloten groepen zijn op aanvraag altijd mogelijk. 
Interesse? Mail dan naar info@goedetengoedleven.nl of bel 06 4317 5117
Lezing "Heerlijk Eerlijk"
Een lezing over lekkere lokale producten. Door lokaal en uit het seizoen te eten, draag je bij aan minder CO2 uitstoot. De groenten- en fruitkalender hebben we bekeken en vanuit het publiek werden lekkere gerechten genoemd.
Echte Groninger producten: mollebonen, Knol's koek en nieuwkomer: Wouters honing. Ook bedrijven, zoals Tiktak en Hooghoudt,  heb ik genoemd. Centraal stonden een aantal leuke adressen in de stad Groningen, die werken met lokale producten: diverse restaurants, (boerderij)winkels en markten.
Lezing "Detox en Ontzuren"
Het voor- en het najaar is uitermate geschikt voor een grondige schoonmaak!
Niet alleen je huis, maar ook je lichaam is wel toe aan een grondige opruimbeurt.
Ga je aan de slag met een detox kuur of is het verstandiger om te gaan ontzuren?
Leuke praktische tips en interessante achtergrondinformatie, zodat je zelf aan de slag kunt gaan. 
Interesse? Mail dan naar info@goedetengoedleven.nl
Lezing "Weerstand en Energie"
In deze lezing krijg je een stuk achtergrondinformatie, welke voeding je kunt inzetten voor je weerstand en welke supplementen kun je als extra ondersteuning gebruiken.
Ook vertel ik wat je zelf kan doen op het gebied van preventie.
De basis is gezonde voeding en dat houdt in: puur, onbewerkt en biologisch.
Lezing "Voedselafdruk"
Een lezing over onze voedselafdruk en het wereldwijde Fairtrade principe. Onze voedselafdruk vertelt wat jouw voedselkeuze betekent voor het milieu.
Aan de hand van verschillende keurmerken laat ik zien welke verschillen er zijn in de leefomstandigheden van dieren. Verder wordt het Fairtrade principe voor zowel mens, dier, aarde en plant uitgelegd.
Door een dag per week geen vlees te eten, kun je bijdragen aan verminderde CO2 uitstoot.