Blog

Waarom zou je kiezen voor biologisch?

Waarom zou je kiezen voor biologisch? Biologisch is hot en hip. Het is niet meer voorbehouden aan een aantal zweverige geitenwollensokkentypes. Je kunt er openlijk voor uit komen. Je wordt niet raar aangekeken. Sterker nog: je bent bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Smaak

Waarom zou je kiezen voor biologisch? Allereerst om de pure smaak. Proef maar eens het verschil tussen een biologische en een gewone komkommer. Of witlof: de gewone witlof smaakt lang zo bitter niet. Ook smaakjes in zuivelproducten proeven natuurlijker door de toevoeging van honing of diksap.

Profijt

Er wordt geen kunstmest gebruikt in de biologische landbouw en de grond wordt niet uitgeput. Biologische planten of gewassen hebben van nature meer afweerstoffen, omdat ze die zelf moeten aanmaken. Daarom heb jij meer profijt voor je lichaam, omdat er meer werkzame bestanddelen in de plant zitten die je eet. Een win-win situatie lijkt me.

Ge(e)n geknoei

Als je biologisch eet, dan weet je dat er niet met je voedsel is geknoeid. Groeihormonen voor vlees zijn verboden, maar groeibevorderaars niet. Die worden dus ook gebruikt voor jouw niet biologische zuivel. Wil je dat? Ikke niet! Bovendien weet je niet wat de effecten zijn van al die groeibevorderaars op de lange termijn. Biologisch voedsel is niet genetisch gemanipuleerd. We weten nog niet welke effecten dit op de lange termijn voor je gezondheid kan hebben, dus waarom zou je dat willen?

Gentech is gewoon NOT done!

Als je kiest voor biologisch vlees dan weet je dat het dier een goed leven heeft gehad.

Keurmerk

Gelukkig hebben we de Stichting EKO Keurmerk die controleert of alle regels worden nageleefd op het gebied van biologische voeding. Je kan het keurmerk herkennen aan het groene blaadje of de letters EKO. Die keurmerken zitten ook op de biologische koekjes, vleeswaren en snoep. Houd er wel rekening mee dat teveel suiker, zout en nitriet niet gezond is en dat dit niet in een volwaardig voedingspatroon past.

Logisch

Ja, maar… biologische eten is zo duur! Het kost iets meer dan de reguliere voedingsmiddelen. Vraag jezelf daarbij wel af: hoeveel verdient een boer nog als de komkommers voor 39 cent per stuk in de supermarkt liggen?

Dus waarom zou je kiezen voor biologisch? Voor een betere smaak, een beter milieu en een beter gevoel.

Biologisch; voor mij heel logisch!

Eet jij al biologisch? Zo nee: wat houdt je tegen?

Vorige blogs
Archief
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Tel: 06 4317 5117

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Goed eten Goed leven