Blog

Wordt je gelukkiger van meer bewegen?

Ik hoor jullie al denken: bewegen? Wat moet dat onderwerp nu op een site van gezonder/beter eten? Lees snel verder!

Bewegen

Als leefstijlprofessionals geven wij voedingsadvies, want: de basis is gezonde voeding. Behalve het eetpatroon en vochtinname kijken we ook waar we kunnen aanvullen om fit en vitaal door het leven te gaan. Advies om te bewegen hoort daar ook bij.

Bewegen is goed voor je lijf; voor de spieren en voor het uithoudingsvermogen. Wanneer je beweegt, voel je je gezonder, herstel je sneller, je werkt aan je conditie en er worden gelukshormonen aangemaakt. En daar worden we blij en gelukkig van!

Samen

Het zal misschien niet altijd even gemakkelijk gaan, maar hoe vaker je aan de slag gaat, hoe leuker het is en hoe verder je komt. Ga aan de slag met kleine stapjes en loop niet te hard van stapel. Je hoeft ook echt niet vijf keer per week in de sportschool te bivakkeren. Samen bewegen maakt het nog leuker! Gewoon: lekker bezig zijn. Het liefst in de frisse buitenlucht .Hoe leuker je het vindt, hoe gemotiveerder je wordt. Denk eens aan onderstaande dingen: • Fiets naar je werk • Neem de trap i.p.v. de lift • Maak eens een (bos)wandeling • Ga eens touwtje springen • Dagje strand? Neem een (volley)bal mee

Resultaat

Vind je het leuk om resultaat te zien, download dan eens een app op je telefoon, die bijhoudt hoeveel kilometer je fietst en/of wandelt. Bijvoorbeeld Runkeeper of Strava. Of kijk eens naar een stappenteller: je zult soms verbaasd zijn hoeveel stappen je zet op een dag. Meten is weten!

Missie

Het is mijn missie is om meer mensen gezonder te laten eten, maar ook om ze meer te laten bewegen. Mijn motto is: walk your talk! Dit houdt in dat ik doe waar ik voor sta. Op het gebied van bewegen is dat: vier keer per week op de fiets naar het werk, een keer per week hardlopen, een keer per week een uurtje cardio kickboxing en regelmatig wandelen, zwemmen, tennissen of skeeleren.

Wie of wat zorgt ervoor dat jij in beweging komt?

Vorige blogs
Archief
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Tel: 06 4317 5117

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Goed eten Goed leven